2024. Május 5. Vasárnap Györgyi napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

2012-06-12 13:24:46

bagameri_csaladi_fesztival_kisujszallason.jpg2012. június 17, vasárnap Kisújszálláson a Papi Lajos Alkotóházban, a Nagykun klubban és a  Kossuth Lajos Általános iskolában (Főbejárat a Papi Lajos Alkotóház felől) Belépő: 14 éves korig 200 Ft, 14 éves kortól 500 Ft. 10 órától folyamatosan, egész nap: Ingyenes ugrálóvárak (focicsúszda, elvarázsolt kastély, légpárnás ugráló, ugráló piciknek)  babakuckó, kézműves helyszínek, szalmaház, emlékfotó készítése Süsüvel és „családjával”,  Süsü megmérettetései Toma és Csapata furfangjaival, Tekergőtér, modellező sátor, airsoft sátor, arcfestés, hennafestés, buborék varázs, KÖKE sátor, bajvívós játékok a Szabad Lovagok Rendjével, elektromos autópálya, tombola, szerencsekerék, játszó kamion, póni lovaglás, pónifogatozás, lufihajtogatás, Csukás meseszoba, FISCHER TIP bemutató, 10 óra: Kézműves játszóház a Nagykun klubban pont gyűjtéssel, 10.30 óra: Mazsorett bemutató – a túrkevei és kisújszállási mazsorett csoportok fellépése, Kisújszállási gyerekek ugrálóköteles műsora, 11.30  óra: Modellező bemutató, A Kisújszállási Modellező Klub bemutatója, 12.30 óra: Aszfaltrajz verseny, színpadi versenyek, 14 órától a Nagykun klubban: A fegyverneki pORCZYjó csoport Furfangos Péter c. mesejátéka, A Kereplő Családi Színház Ludas Matyi c. mesejátéka, 15.30 óra: A MEGASZTÁR döntős SZŰCS ÁDÁM műsora, A műsorban vendégként szerepel Nagy Renáta a Csillag születik elődöntőse, 16.30 óra: QUANTUM XXL (CSILLAG SZÜLETIK), 17.15: Dalma Dance Club, 18 óra: CARAMEL. Bővebb információ: www.muvhazkisujszallas.hu, Művelődési és Ifjúsági Központ 59/610-530

2012-06-11 17:03:24

git__r.jpgA tavalyi hatalmas sikerre való tekintettel a 2012-ben ismét megrendezésre kerülő Tehetségkutató Fesztiválra várják a kedves jelentkezőket. Az előadók szakmai zsűri előtt mutathatják be tehetségüket, valamint idén már közönségdíj elnyerésére is lehetőség nyílik, tehát érdemes a rajongótábort is megmozdítani a közönségszavazatok és a baráti hangulat növelése érdekében. Díjazás: 1. hely: 25 000 Ft + Kupa+ Oklevél, 2. hely: 15 000 Ft + Oklevél, 3. hely: 10 000 Ft + Oklevél, + közönségdíj!+ további fellépési lehetőségek! Jelentkezés: A berekberendezve@gmail.com címre küldött üzenetben, aminek ajánlott tartalma: - a zenekar és a tagok neve, hangszere, - stílus megjelölése, - zenekar székhelye, - rövid leírás a zenekarról, - esetleges technikai igények. Jelentkezési határidő: 2012. június 21.
Az eredményhirdetés után további fellépők szórakoztatják a nagyérdeműt! 

2012-06-11 15:21:31

erd__ly.jpgA Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár (Nagyrábé, Rétszentmiklósi út 2./A) tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és családját, barátait 2012. június 13-án,szerdán, 17 órakor Bácsi Imréné Bíró Ildikó alkotásaiból rendezett,„Erdély, a tündérkert” című kiállításának megnyitójára. A kiállítást megnyitja: Kocsis Csaba. Közreműködik: Bai Nikolett,Hadobásné Karancsi Annamária, Pércsi Istvánné.  A kiállítás megtekinthető július 7-ig!
Bácsi Imréné Bíró Ildikó Erdélyben született, Csíkszeredában, a Hargita lábánál, a csíksomlyói Szűzanya ölében. A rajzolni, festeni vágyás gyermekkora óta nőttön nőtt benne, és azóta is fáradhatatlanul lobog. A munkáira a rajzórákon mindig a legjobb érdemjegyet, 10-est kapott. A sors messzire vetette szülővárosától, Bihartordán telepedett le, de itt is megtalálta, megérezte a táj szépségét, hangulatát. Lelkesen, szinte küldetésszerűen készít újabb és újabb rajzokat festményeket. A család mindig támogatta, és megteremtette a feltételeket, hogy nyugodt körülmények között alkothasson, és most a tordai önkormányzat is segítette a kiállítás megvalósulását. A Lidy alkotói nevet gyermekkori barátnőjétől kapta.

2012-06-07 20:17:39

roncsb__r.jpgSzeretettel várjuk az NCSSZI - Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság Észak-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda, a Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület, az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Nonprofit Kft., a Debreceni Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft. közös szervezésében megvalósuló konferenciasorozatunk következő alkalmára. Konferenciasorozatunk eddigi állomásai tematikusan igyekezett bemutatni azt, hogy hogyan is látjuk mi, és hogyan is látják önmagukat a ma fiataljai. Hagyományainkhoz híven és mégis kicsit eltérve attól ez alkalommal arra invitáljuk Önt is, hogy a gyakran oly eltérő vélemények és ifjúságképek mozaikjából próbáljuk meg összeilleszteni, hogy milyenek is ezek a fiatalok? A politikai döntéshozók, a vállalkozói szektor és az ifjúsági munka ifjúságképeinek bemutatásával és megvitatásával nem titkolt célunk, hogy az egyes szereplők elképzelésit közelítsük egymáshoz, s hozzájáruljunk ahhoz, hogy a jövőben szorosabb együttműködés alakuljon ki a szektorok közöttük.  Tartson velünk e tükrök általi kalandozásban! 2012. június 14-én, csütörtökön 11 órától a RoncsBár-ba  Debrecen,Csapó utca 27 sz. (Fórum Üzletközponttal szemben) várjuk!
Program: 10.30-11 Regisztráció, 11:00 Köszöntő, 11:10-11:30 „Turkálás, vagy válogatás? - Az AO (always-on) Generáció ”Kisfalvi Gábor, Shortcut Communications Kft. 11:30-11:50 „ Piaci profizmus kontra fiatalos lendület” Skultéty Tamás Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. 11:50-12:10 „Rétegek, kultúrák, piacok” Zsendovits Ábel, Szimpla Kert Romkocsma Budapest. 12:10-12:30 Kávészünet. 12:30-12:50 „Induló – www.indulj.be misszió” Moldován Csaba, Turcsán Tamás projektfejlesztők, 12:50-13:10 „Vállaljuk - Fiatalok vállalkozóvá válását támogató programok” Tolnai Attila szakreferens, Nemzetgazdasági Minisztérium, 13:10- 13.30 „Mozaik - Ifjúságkép az ifjúsági kutatásokból” – Jancsák Csaba szociológus
13.30 -14.15 Kerekasztal-beszélgetés-vendégek: Csatári Emese – Kalamáris Egyesület, Nyíregyháza, Vincze Béla – Más- Mozaik Szociokulturális Egyesület, Debrecen, Tolnai Attila szakreferens, Nemzetgazdasági Minisztérium, Turcsán Tamás projektfejlesztő. 14. 15 Roncs bár falatok. Regisztráció 2012. június 11-ig! A konferencia anyagai a www.ezekafiatalok.hu oldalon a konferenciát követően megtekinthetők! További információ: Gazsi Adrienn Észak-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda, gazsi.adrienn@mobilitas.hu 52/531-053, -054, fax: 530-026 (forrás:EARiszi)

2012-06-05 09:43:35


2012-06-05 09:38:55

35.jpg
Legyen a tánc élmény, az élmény emlék, az emlék örök... Everdance RoadShow a püspökladányi Dorogi Márton Városi Könyvtár és Művelődési Központban 2012. június 08-án, pénteken 19.00 órától! (forrás:dmvmk.hu)

2013-10-09 22:33:25

szentharomsag.preview.jpgSzentháromság vasárnapján a Felső-krisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébánián szokásos déli miséjét tartotta Pákozdi István egyetemi lelkész, kollégiumom vezetője. Prédikációja annyira megfogott, hogy szeretném megosztani mindenkivel.
A keresztény hívők körében mindig is örök talány volt és újbóli vitákra adott okot az a látszólagos ellentmondás, hogy az általunk tisztelt isteni fölség hogyan lehet egy s ugyanakkor háromszemélyű.
Erre keresi a választ István atya a következőkben:
Bevezetésként egy indiai tanmesét hallhattunk. Egy kis faluba, ahol csak öreg vak emberek éltek, egy napon betévedt egy hatalmas elefánt. A vak indiaiak köré gyűltek s próbálták megismerni, hogy micsoda is lehet ez az élőlény. Akik az ormányát fogták meg azt mondták, hogy ez olyan, mint egy fának a törzse. Akik a fülét simogatták, azt mondták, hogy olyan, mint a legyező, amivel a rizst szokták válogatni. Volt aki a lábát karolta át, s állította, hogy olyan, mint egy hatalmas oszlop.
Ezek a vak emberek azonban nem tudtak egy valódi, reális képet alkotni az elefántról. Valahogy így vagyunk mi is Istennel. Az ember nem foghatja fel, egyszerűen képtelen arra, hogy Isten titkát meglássa vagy megértse. Néha-néha érkezik egy fénysugár, melyben úgy érezhetjük, hogy na most talán valamit láttunk belőle, az egész átfogásához és befogadásához azonban kicsik vagyunk.
Ha Rómában jár az ember, akkor megtalálhatja a Máltai Lovagok kertjének hatalmas bejáratát. Ennek kapuján a kulcslyukon keresztül bekukkantva láthatjuk a ciprusokkal teleültetett gyönyörű kertet, és azon túlnézve feltűnik a Szent Péter Bazilika kupolája.
Ehhez  a szituációhoz hasonlóan tekinthetünk mi is az isteni titkok tárházára, s ekkor a kulcslyuk maga Jézus Krisztus. Rajta keresztül kaptunk meghívást az isteni közösséghez való tartozáshoz.
Ő maga működése során egyszer sem említette a "Szentháromság" szót. Ezt később a teológia alkotta meg, mint speciális fogalmat. Jézus elkülönítve beszélt az Atyáról, a mindenható világteremtőről, önmagáról, a Fiúról, a világ megváltójáról, és a Szentlélekről, melyet majd elküld vigasztalóul, s ki útmutatónk lesz. Nem akarta megzavarni s összekeverni az emberek egyistenhitét, mindezek komplex felfogásával. Kezdetben ezért ábrázolták három angyallal az isteni személyeket.
A legjobb hasonlatot azonban, az a Sienai Szent Katalin, alkotta meg, aki se olvasni se írni nem tudott, leveleit diktálás után rögzítették, a pápa pedig később, mint első nőt fogadta az egyháztanítók soraiba.
Szerinte az Atya olyan, mint egy asztal, a Fiú rajta az eledel, s a Szentlélek a felszolgáló. Ehhez az asztalhoz hív meg bennünket az Isten háromszemélyű közössége. A mi dolgunk már csak annyi, hogy leüljünk és befogadjuk mindazt, amit számunkra készítettek elő. Isten fizesse meg.(2012. június 3.)

2012-06-04 11:34:30

Kecsk__s_Gyula_215x300.jpgKecskés Gyula tanító 1901. július 12-én született Püspökladányban. Elemi iskoláit Püspökladányban és Mezőtúron, polgári iskoláit Püspökladányban végezte, tanítóképző főiskolát Debrecenben végzett. Először a helyi fiúiskolában tanított magyart, történelmet, földrajzot, kézimunkát és tornát. Majd később a helyi református egyház tanítója lett. Tanítói pályája mellett 1937. őszén átvette „A Püspökladány és vidéke” című hetilap szerkesztését, melyben főleg Ladány és környéke történeti és néprajzi ismereteinek átadása volt a fő célja. A lap 1939. szeptemberében szűnt meg. A háború után résztvett a község életének és a helyi közigazgatás újjászervezésében. Lelkész és másodlelkész hiányában 1944. november és 1945. áprilisa között a református templomban tartott istentiszteleteket. 1938-50 között a helyi iparitanonc iskolában is tanított. 1927-ben kezdte a város történetét kutatni és ez a gyűjtőmunka közel 44 évig tartott. Nagy lelkesedéssel és kitartással végezte munkáját, akárcsak a helytörténeti kutatómunkát is. Kecskés Gyula néptanító 1987. december 31-én, 87 éves korában hunyt el.(forrás:puspokladanyanno.hu)

2012-06-05 20:40:02

P1130644.JPGTíz éve indult el a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások finanszírozási lehetőségeinek javítására létrehozott Széchenyi Kártya Program, és mára a program keretein belül kihelyezett hitelek összege elérte az 1000 milliárd forintot. A Széchenyi Kártya a vállalkozások hitelességének jelképe lett, a hiteligénylések száma meghaladja a 218 ezret, és eddig több mint 162 ezer hitelügylet jött létre. A program idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Ebből az alkalomból − az országos roadshow utolsó állomásaként – rendeztek Debrecenben jubileumi ünnepséget, ahol a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a VOSZ Hajdú-Bihar Megyei Szervezete okleveleket adott át azon bankoknak, amelyek részt vettek és vesznek a Széchenyi Kártyák kibocsátásában.
 
Ugyancsak oklevéllel ismerték el azon vállalkozásokat is, amelyek immáron tíz éve használják eredményesen a Széchenyi Kártyát. Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarához benyújtott hiteligénylések száma 2012. május elejéig 5329, az átadott kártyák száma 4139, a kihelyezett hitelek összege pedig meghaladja a 25 milliárd forintot. Ezáltal a megyei szintű eredmények több mint fele kötődik a kamarához. A HBKIK a befogadott igénylések számának tekintetében, országosan a 12. helyen áll az összes (234 db) regisztráló iroda között. Hajdú-Bihar megyében a hiteligénylések száma meghaladja a 10 ezret, a kihelyezett hitelösszeg pedig csaknem 51 milliárd forint. A Széchenyi Kártyás vállalkozások a tulajdonosok személyes garanciájának és a többlépcsős hitelbírálatnak köszönhetően nemcsak megbízhatóvá váltak üzleti partnereik szemében, de a kártyabirtokosok gazdasági stabilitása, pénzügyi ereje is megnövekedett, ami a válság alatt nagyban hozzájárult a munkahelyek megtartásához. Krisán László a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója a programról szólva elmondta, hogy a legnagyobb gondot manapság a pályázatok finanszírozása jelenti: − Két nagy baja van az uniós pályázatoknak, az egyik, hogy tőke kell hozzá, a másik, hogy utófinanszírozott. A vállalkozások a válság ideje alatt úgymond „kivéreztek”, így nem tudnak élni a pályázatok adta lehetőségekkel sem. Ezért két új – kamattámogatott – hitelkonstrukcióval próbáljuk segíteni a vállalkozásokat. Egyik a Széchenyi Kártya Önerő Kiegészítő Hitel, a másik pedig a Támogatást Megelőlegező Hitel. Mindkettő felső határa 50 millió forint – ismertette a két legújabb program elemet Krisán László. A vezérigazgató ugyanakkor arra is felhívta arra is a figyelmet, hogy az Európai Unió az elmúlt 7 éves periódusra 8 ezer milliárdot szánt a magyar pályázatok finanszírozására. Ehhez képest 3500-5000 ezer milliárd még kihasználatlan forrásunk. A források kihasználására még 9 hónap áll rendelkezésünkre, ami azt jelenti, hogy hetente legalább mintegy 70 milliárdot kellene kiutalni a vállalkozásoknak. – Erre kevés az esély, a jelenlegi heti 10 milliárdos kiutalások mellett.  Nem lenne jó Magyarország számára ezt a forrást nem kihasználni, akkor, amikor éppen a következő 7 év uniós támogatásáról beszélünk – jegyezte meg Krisán László. (forrás:HBKIK)

2012-06-01 09:34:45

teszedd2012.jpgTavaly első ízben szólt a felhívás: Vedd fel a kesztyűt!, s az idén újra összefogást hirdettek a tiszta Magyarországért. 2012. június 2-án a környezettisztogatási akció Karcagról indul, hiszen a Magyar Televízió élő adásban ad hírt arról, hogy az Erdei Tornapálya bejáratánál lévő füves területen Dr. Fazekas Sándor Vidékfejlesztési miniszter és Dobos László Karcag polgármestere köszönti a mozgalomhoz csatlakozókat, majd 6-8 helyszínen kezdődik a szemétszedés és a közterület megtisztítása.

Oldal :123456789101112131415
161718192021222324252627282930
313233343536373839404142434445
464748495051525354555657585960
616263646566676869707172737475
767778798081828384858687888990
919293949596979899100101102103104105
106107108109110111112113114115116117118119120
121122123124125126127128129130131132133134135
136137138139140141142143144145146147148149150
151152153154155156157158159160161162163164165
166167168169170171172173174175176177178179180
181182183184185186187188189190191192193194195
196197198199200201202203204205206207208209210
211212213214215216217218219220221222223224225
226227228229230231232233234235236237238239240
241242243244245246247248249250251252253254255
256257258259260261262263264265266267268269270
271272273274275


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu